افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم، چگونه تشنه نشویم

به گزارش مجله سرگرمی، یک متخصص تغذیه با توجه به آغاز ماه رمضان و با اشاره به اهمیت تغذیه سالم به معرفی مواد غذایی که مصرف آنها به هنگام روزه داری سبب بروز مسائل گوارشی می گردد، پرداخت.

افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم، چگونه تشنه نشویم

به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، احمدرضا درستی، گفت: غذای مناسب از اولین و مهم ترین نیازهای هر موجود زنده و از جمله تمام انسان هاست. گرچه با توجه به موقعیت محیطی و فرهنگ هر جامعه، نوع و مقدار غذای دریافتی تفاوت هایی دارد، ولی عموماً همه انسان ها چندین بار در طی شبانه روز غذا مصرف می نمایند تا بتوانند سالم و قوی بوده و فعالیت های روزمره را بخوبی انجام دهند.

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: هنگام تغذیه خون فراوانی به دستگاه گوارش سرازیر می گردد که به همین دلیل بی حالی و کاهش توان فعالیت فکری به محض انتها غذا خوردن اتفاق می افتد بنابراین بدیهی است که روزه داری با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافی به سراسر بدن به ویژه به دستگاه مغزی-عصبی به سلامت بدن و ایجاد فرصت کافی برای فعالیت مناسب و کافی فکری یاری شایانی می نماید.

وی همچنین در مورد روش مصرف مواد غذایی در وعده های افطار و سحر، گفت اگر غذا بسیار آبکی باشد و نان در آن تیلیت گردد همچنین نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیم های گوارشی به غذاها شده که منجر به بعضی بیماری ها و نارسایی های گوارشی می گردد؛ همچنین مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتی های دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن می زند.

درستی ادامه داد: مصرف غذاهایی از قبیل کله پاچه، سیراب و شیردان هم با وارد کردن مقدار متنابهی چربی و اسیدهای نوکلئیک به بدن، منجر به مسائل گوارشی و افت سلامتی و همچنین تشنگی شدید در طول روز می گردد.

وی بیان کرد: خوردن غذاهای سرخ نموده نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت و گوشت های سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهی نیز می توانند سبب تشنگی افراد در طی روز شده همچنین مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و نوشیدن نوشابه های گازدار در وعده سحر سبب بروز ناراحتی های گوارشی ای از قبیل ترش کردن، سو تغذیه و افزایش احتمال چاقی می گردد.

درستی با اشاره به اینکه کم خوری و ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر نیز سبب بروز مسائلی می گردد اظهار کرد: کم خوری در وعده های سحر و یا افطار همچنین ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر می تواند سبب بروز مسائلی مانند سو تغذیه، سرگیجه، سردرد، اختلالات عصبی، لاغری مفرط، افت قند خون و غیره گردد که به سلامت افراد لطمه جدی وارد کند بنابراین از این رو رعایت تناسب و تعادل در وعده های سحر و افطار اهمیت فراوانی دارد.

وی توضیح داد: عدم نوشیدن مایعات کافی، نوشیدن چای و قهوه و کاکائوی فراوان و غلیظ، عدم مصرف و یا مصرف ناکافی میوه ها و سبزیجات همگی ممکن است منجر به یبوست شوند که با مصرف میوه و سبزی در حد مناسب، این مشکل از بین خواهد رفت. مصرف روغن زیتون به همراه سالاد نیز در پیشگیری از یبوست مؤثر است. همچنین مصرف زیاد انواع گوشت در سحر توصیه نمی گردد. ضمناً علاوه بر گوشت، مصرف مقدار فراوانی از دیگر مواد پروتئینی (از قبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را افزایش می دهد.

picosho.ir: پیکوشو: تصاویر گردشگری ایران و جهان

gitiro.ir: گیتی رو: مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 142435

به "افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم، چگونه تشنه نشویم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم، چگونه تشنه نشویم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید