آخرین تحقیقات دربارۀ تاثیرات غذاهای فست فودی بر بدن ما

به گزارش مجله سرگرمی، غذاهای فست فود در حال حاضر با محبوبیت بسیار زیادی که دارند برترین و در دسترس ترین گزینه برای تهیه غذا به حساب می آیند. حال با توجه به همه گیر شدن فست فود، باید این سوال را از خود پرسید که آیا واقعاً فست فود ها مضر هستند؟

آخرین تحقیقات دربارۀ تاثیرات غذاهای فست فودی بر بدن ما

13 اثر غیرقابل انکار فست فودها بر بدن

چکیده

غذاهای فست فود در حال حاضر با محبوبیت بسیار زیادی که دارند برترین و در دسترس ترین گزینه برای تهیه غذا به حساب می آیند. حال با توجه به همه گیر شدن فست فود، باید این سوال را از خود پرسید که آیا واقعاً فست فود ها مضر هستند؟ اگر مضر هستند تا چه حد تاثیر منفی دارند؟ طبق تحقیقات انجام شده تاثیرات فست فود ها بسیار زیاد است. از جمله تاثیرات قابل ذکر، تاثیر آن بر دستگاه تنفسی، سیستم اعصاب مرکزی، دستگاه فراوری مثل، استخوان ها و سیستم اسکلتی و دستگاه پوششی بدن (مثل پوست و مو و ناخن) می باشد. البته تاثیراتی که به صورت غیرقابل تصور بر جوامع انسانی می گذارد، نباید نادیده گرفته شوند.

تعداد کلمات 1832/ تخمین زمان مطالعه 9 دقیقه

نویسنده: ناتالی بوتلر

مترجم: حسین افرا

.

محبوبیت غذاهای فست فودی

حتما بارها برایتان رخ داده است که با اتومبیل خود دوری بزنید و در پی پیدا کردن رستوران خوبی با غذاهای فست فودی باشید.

بنابر نتایج آماری، مردم، 45 درصد از مقدار عایدی خود را صرف خوردن غذا در بیرون از خانه می نمایند.

در مقایسه با 40 سال قبل، یک خانواده سطح میانه آمریکایی نیمی از عایدی خود را صرف خوردن غذا در رستوران ها می نماید.

در سال 1977، کمتر از 38 درصد عایدی خانوار صرف خوردن غذا در رستوران می شد. در عین حال که خوردن غذاهای فست فود به صورت گاه به گاه، آسیب جدی به بدن نمی زند، اما عادت همیشگی خوردن غذا در رستوران ها به نوعی خطری جدی و تهدید نماینده برای سلامتی محسوب می شود. در ادامه این مطلب با اثرات فست فودها بر سلامتی تان بیشتر آشنا می شوید.

تاثیر فست فود بر دستگاه گوارش و قلب و عروق

بیشتر فست فودها و غذاهای سریع به همراه نوشیدنی ها و مخلفات، حاوی کربوهیدرات بوده و عاری از فیبر هستند و یا مقدار فیبر موجود در آن ها بسیار اندک است. هنگامی که دستگاه گوارش شما این غذاها را تجزیه می نماید، کربوهیدرات ها به صورت گلوکز (قند خون) آزاد می شوند و در نتیجه مقدار قند خون افزایش می یابد، و لوزالمعده شما با آزاد کردن انسولین، نسبت به افزایش گلوکز واکنش نشان می دهد. انسولین قند را در بدن شما به سلول هایی که به انرژی احتیاج دارند می رساند. وقتی بدن شما این قند را مصرف می نماید باعث می شود مقدار قند خونتان به حالت طبیعی و نرمال بر شود؛ در واقع قند خون زیاد، به وسیله بدن شما تنظیم می شود. تا زمانی که فردی سالم هستید، اعضای بدن این کار تنظیم قند خون را به درستی انجام می دهند؛ اما غالبا مصرف بیش از حد و دائمی کربوهیدرات ها باعث افزایش مقدار قند خون می شود و به مرور زمان با افزایش ناگهانی مقدار انسولین در بدن، نیروی واکنشی طبیعی انسولین دچار ضعف می شود. این موضوع باعث افزایش خطر ابتلا به مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2 و افزایش وزن را در پی خواهد داشت.

قند و چربی

بسیاری از غذاهای فست فود و افزودنی های شیرین نماینده دارای کالری زیاد و ارزش غذایی بسیار اندکی هستند. انجمن قلب آمریکا (AHA) صرفاً خوردن روزانه شکر تا مقدار 100 تا 150 کالری (در حدود 6 تا 9 قاشق چای خوری) را مجاز می داند.

بسیاری از نوشیدنی های آماده، وزن حجمی بیش از 12 اونس (هر اونس معادل تقریباً 28.349 گرم) دارند که این مقدار به مقدار حجم یک قوطی نوشیدنی گازدار است که چیزی حدود 8 قاشق چای خوری شکر را در خود جای می دهد. یک نوشیدنی گازدار با این حجم دارای 140 کالری و 39 گرم شکر است و ارزش غذایی دیگری ندارد.

چربی ترانس، چربی ایجاد شده حین فراوری غذاست و معمولاً در موارد زیر یافت می شود:

- کیک و کلوچه؛

- شیرینی جات؛

- خمیر پیتزا؛

- کراکرها؛

- کوکی ها.

چربی ترانس به هیچ عنوان روغن خوب و سالمی نیست. خوردن غذاهای حاوی چربی ترانس می تواند LDL (کلسترول بد) را افزایش و از طرف دیگر HDL (چربی خوب) را کاهش دهد. هم چنین این گونه غذاها خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را در فرد افزایش می دهند.

در رستوران ها ممکن است گاهی به موضوع مقدار کالری غذاها هم توجه شود. نتیجه تحقیقی نشان داد حتی افرادی که در رستوران ها از غذاهای سالم تغذیه می نمایند، باز هم20 درصد از این افراد موضوع کالری را نادیده می گیرند.

سدیم (نمک)

ترکیب چربی، قند و مقادیر زیاد نمک در غذاها ممکن است ذائقه بسیاری افراد باش، اما باید توجه داشت در واقع شوری و وجود مقادیر زیاد نمک در غذا موجب جذب آب بیشتر در بدن می شود و دلیل ایجاد حالت پف و نفخ و ورم بعد از خوردن غذاهای فست فودی همین است. خوردن غذای پرنمک و شور برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، کار بسیار خطرناکی است. نمک می تواند مقدار فشار خون شما را بالا برده و بر سیستم قلب و عروق شما تاثیر بگذارد. بنا بر نتایج یک تحقیق انجام شده، 90 درصدِ بزرگسالان به مقدار نمک موجود در رژیم غذایی خود توجهی ندارند؛ این مطالعه و تحقیق بر روی تعداد 993 نفر بزرگسال انجام شد. بعدا تعیین شد که مقدار حدس و تخمین شان، شش برابر کمتر از عدد واقعی حاصل (1292 میلی گرم) است؛ این بدان معناست که مقدار سدیم و نمک مصرفی چیزی فراتر از مقدار هزار میلی گرم است.

این را نباید فراموش کنید که انجمن قلب آمریکا (AHA) در مورد مصرف سدیم افراد بزرگسال، مصرف بیش از 2300 میلی گرم روزانه آن توصیه نمی نماید؛ در واقع خوردن یک غذای فست فودی، نیمی از سهم نمک روزانه تان را تامین می نماید.

تاثیر فست فود بر دستگاه تنفسی

کالری اضافی غذاهای فست فودی موجب افزایش وزن و چاقی می شوند. چاقی، خطر ابتلا به مسائل تنفسی، از جمله آسم و تنگی نفس را افزایش می دهد.

وزن زیاد فشار بیشتری بر قلب و ریه می آورد و علائم آن حتی با کوچک ترین تقلا و تحرکی به چشم می خورد و حتما به این توجه نموده اید که موقع راه رفتن، بالا رفتن از پله ها و ورزش، تنفس برایتان سخت می شود.

در مورد بچه ها، خطر ابتلا به بیماری های تنفسی به وضوح دیده می شود. تحقیقی دیگر نشان داد افرادی که سه بار در هفته غذاهای فست فودی مصرف می نمایند، بیشتر محتمل است به بیماری آسم مبتلا شوند.

تاثیر فست فود بر سیستم اعصاب مرکزی

غذاهای فست فودی ممکن است فرد گرسنه ای را در مدت زمان کوتاهی سیر نمایند، اما نتایج درازمدتی که این غذاها بر بدن می گذارند، نتایج چندان مثبتی به نظر نمی رسد. افرادی که غذاهای فست فودی و شیرینی های فرآوری شده مصرف می نمایند، 51 درصد بیشتر از افرادی که از این نوع غذاها کمتر مصرف می نمایند و یا اصلا از این غذاها مصرف نمی نمایند، در معرض ابتلا به افسردگی هستند.

تاثیر فست فود بر دستگاه فراوری مثل

ترکیبات موجود در غذاهای بی ارزش و فست فودی ممکن است بر دستگاه فراوری مثل هم اثر بگذارند.

یک پژوهش نشان داد که غذاهای فرآوری شده، حاوی فتالات هستند. فتالات، موادی شیمیایی است که عملکرد هورمون ها را متوقف می نماید. قرار گرفتن در معرض چنین موادی شیمیایی می تواند موجب بروز مسائل و نواقص مادرزادی شود.

تاثیر فست فود بر دستگاه پوششی بدن (پوست و مو و ناخن)

غذاهایی که می خورید در زیبایی پوست شما تاثیرگذارند، حال آنکه در مورد غذاهایی که ارزش غذایی شان شک برانگیز این گونه نیست.

در گذشته، شکلات و غذاهای چرب مانند پیتزا به دلیل ایجاد آکنه و جوش های پوستی زیاد مورد بحث بودند که دلیل اصلی این آکنه بنا به گفته مایو کلینیک به دلیل وجود کربوهیدرات است.

غذاهای سرشار از کربوهیدرات منجر به افزایش شدید و ناگهانی قند خون می شوند. این جهش ناگهانی قند خون موجب بروز آکنه می شود. پس در پی پیداکردن غذاهایی باشید که با خوردن آن ها دچار آکنه نمی شوید.

بنا بر تحقیقات انجام شده بچه ها و نوجوانانی که بیش از سه بار در هفته غذای فست فودی می خورند هم، بیشتر احتمال ابتلا به اگزما دارند.

اگزما یک نوع بیماری پوستی همراه با خارش و التهاب است.

تأثیر فست فود بر روی استخوان ها و سیستم اسکلتی

قند و کربوهیدرات موجود در غذاهای فرآوری شده باعث افزایش مقدار اسید موجود در دهان شما می شود که این اسید موجب از بین رفتن مینای دندان می شود. زمانی که مینای دندان از بین می رود، باکتری ها در دندان جای گرفته و در آن سوراخ هایی ایجاد می نمایند.

هم چنین، چاقی می تواند باعث تراکم استخوان و توده عضلانی شود. افرادی که چاق هستند با خطرات بیشتری مواجهند؛ برای مثال ممکن است وقتی زمین می خورند، استخوان هایشان بشکند. بنابراین بهتر است با انجام تمرین های ورزشی عضله سازی کنید؛ در واقع عضلات از استخوان ها حفاظت می نمایند. این را هم در نظر داشته باشید رژیم غذایی مناسب مانع از بین رفتن استخوان ها می شود.

بیشتر بخوانید: هفت ضرر مهم فست فودها

تاثیراتی که غذاهای فست فودی بر جامعه می گذارند

امروزه در ایالات متحده از هر سه نفر فرد بزرگسال دو نفر مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند. بیش از یک سوم افراد سنین 6 تا 19 سال مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.

به نظر می رسد در ایالات متحده، افزایش غذاهای فست فودی، با توسعه معضلات چاقی در بین افراد این جوامع ارتباطی مستقیم داشته باشد.

بنا بر گزارش انجمن اقدامات چاقی (OAC)، تعداد رستوران های فست فودی در آمریکا از سال 1970 دو برابر شده است، در عین حال تعداد افراد چاق هم به بیش از دو برابر رسیده است. علی رغم همه کوشش هایی که ایالات متحده در مورد بالا بردن سطح آگاهی افراد مصرف نماینده انجام داده، اما نتایج یک تحقیق نشان می دهد که مقادیر کالری، چربی و نمک در غذاهای فست فود، هم چنان تغییری ننموده است.

این مسئله که افراد در آمریکا هر چه در زندگی خود پرمشغله تر باشند، به مراتب بیشتر مجبورند که غذایشان را در بیرون بخورند، اثرات نامطلوبی، هم برای خود فرد و هم برای نظام بهداشت و درمان این کشور در پی خواهد داشت.

سردرد: خوردن غذاهای سدیم دار، مانند بسیاری از غذاهای فست فود موجب بروز سردرد می شود.

حس افسردگی: خوردن فست فودها و غذاهای فرآوری شده ممکن است موجب بروز افسردگی شوند.

دندان درد: قند و کربوهیدرات موجود در فست فودها فراوری ماده اسیدی می نماید که مینای دندان را از بین می برد و موجب خرابی و کرم خوردگی دندان می شود.

آکنه: کربوهیدارات ها هم علاوه بر روغن ها در غذاهایی مثل فست فود سنگین و پرحجم همچون سیب زمینی سرخ نموده، کلوچه ها، همبرگر و چیپس موجب بروز آکنه می شوند.

تنگی نفس: مصرف کالری زیاد، وزن را فوق العاده بالا می برد. در واقع چنانچه این مصرف کالری زیاد با عدم ورزش هم همراه باشد، موجب بروز چاقی می شود. عامل چاقی هم باعث بروز خس خس سینه و تنگی نفس می شود.کم تحرکی و نداشتن فعالیت جسمانی هم همین علل را در پی دارد.

بیماری حمله قلبی: کلسترول بالا و فشار خون بالا دو عامل مهم در مورد بیماری های قلبی و سکته هستند.

کلسترول بالا: فست فودها به دلیل بالا بودن روغن های نرانس مقدار LDL (کلسترول خون)را بالا می برند.

افزایش وزن: حتی با وجود اینکه احساس می کنید از تغذیه سالمی برخوردارید، اما موضوع کالری را نادیده نگیرید.

فشار خون بالا: فست فودها معمولا از مقدار سدیم بالایی برخوردارند که مقدار فشار خون را بالا برده و موجب بیماری های قلبی، از جمله نارسایی احتقانی قلب می شود.

.

کالری اضافی: افرادی که عادت به رفتن به رستوران های مخصوص فست فود دارند، به طور روزانه 187 تا 190 کالری اضافه به بدن می رسانند.

افزایش سریع مقدار قندخون: فست فودها سرشار از کربوهیدرات خالصند که می تواند قند خون را سریعاً بالا ببرند و این موضوع واکنش طبیعی انسولین بدن را تغییر می دهد.

احساس ورم و نفخ: به دلیل مصرف زیاد سدیم، بدن شما ممکن است آب زیادی جذب کند که این حالت موجب بروز احساس نفخ و ورم می شود.

مقاومت به انسولین: فست فودها مرتباً باعث افزایش ناگهانی انسولین شده و موجب بروز دیابت نوع 2 می گردند.

برگرفته از سایت: www.healthline.com

malayro.ir: تور مالزی ارزان، سفر به کوالالامپور، پنانگ و لنکاوی در نوروز و دیگر ایام سال

ayrokh.ir: آیرخ: مجله زیبایی و سلامتی

منبع: راسخون
انتشار: 17 آذر 1400 بروزرسانی: 17 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 161813

به "آخرین تحقیقات دربارۀ تاثیرات غذاهای فست فودی بر بدن ما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آخرین تحقیقات دربارۀ تاثیرات غذاهای فست فودی بر بدن ما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید