فرایند صعودی کرونا در 14 استان

به گزارش مجله سرگرمی، بنابر اعلام گزارش اپیدمیولوژی بیماری کرونا منتشر شده از سوی وزارت بهداشت و در هفته منتهی به 23 خردادماه، فرایند صودی کووید19 در 14 استان مشاهده می گردد.

فرایند صعودی کرونا در 14 استان

بر اساس بررسی های اپیدمیولوژی اجرا شده بر فرایند ابتلا و گسترش ویروس کرونا در ایران و دنیا که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده، تا روز 24خرداد، ایران رتبه دهم ابتلا به کروناویروس را به خود اختصاص می دهد و بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تا 24 خرداد ماه، 184هزار و 955 نفر در کشور به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد 8 هزار و 730 نفر جان خود را از دست داده و 146 هزار و 748 نفر نیز بهبود یافته اند. بر اساس بررسی های اجرا شده بیشترین شناسایی موارد قطعی ابتلا به این بیماری در روز 15 خرداد ماه بوده است.

همچنین بر اساس این گزارش که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، تا روز 24 خرداد، 7 میلیون و 739 هزار و 424 نفر در دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد 428 هزار و 336 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند. به طور کلی در دنیا کشورهای آمریکا، برزیل، روسیه، هند و انگلستان رتبه های اول تا پنجم ابتلا به بیماری کووید19 را به خود اختصاص می دهند.

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، روش محاسبه شاخص ها در محاسبات فرایند، در این گزارش و گزارشات آینده، تعداد موارد جدید روزانه مبتلای بستری و سرپایی وارد بررسی می گردد. برای ارزیابی فرایند گسترش بیماری کووید-19 در استان های مختلف کشور از تحلیل فرایند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شد. برای محاسبه فرایند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین دریافت از داده های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر فرایند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین دریافت از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.

تحلیل احتاقتصادی شرایط منحنی اپیدمی

برای تحلیل احتاقتصادی شرایط منحنی اپیدمی موارد زیر مدنظر نهاده شد:

  • در مواردی که هر دو شاخص تغییر فرایند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر فرایند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالا فرایند افزایشی دارد.
  • در مواردی که شاخص تغییر فرایند ابتلا نزولی ولی شاخص تغییر فرایند مرگ صعودی بود، احتمالا اخیرا پیک اول اپیدمی رد شده است.
  • در مواردی که منحنی اپیدمی تمام می گردد، شرایط به حالت ثبات می رسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم می باشد. باید توجه داشت هر لحظه این فرایند مستعد یک پیک دیگر می باشد.
  • در مواردی که هر دو شاخص تغییر فرایند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر فرایند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالا فرایند نزولی دارد.
  • منظور از ناسازگاری داده ها این است که فرایند داده های مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی ننموده و تغییرات ناهمگن فرایند شاخص های ابتلا و مرگ دیده می گردد. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده های درست تر می توان ارائه داد. ناسازگاری در داده ها به دلایل مختلفی می تواند رخ دهد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری می توان به ثبت غیر دقیق روزانه داده ها توسط استان ها و وجود خطا هنگام ثبت داده ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (آغاز اپیدمی در نقطه ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر فرایند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره نمود.

تقسیم بندی استان ها از نظر میزان گزارش

استان ها بر اساس میزان بروز تجمعی موارد بیماری به سه دسته پر گزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و فرایند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی نهاده شد. در خصوص استان های با بروز کم، تغییرات کم در داده ها می تواند تغییرات سریع در شاخص ها ایجاد کند و از این رو تفسیر داده های این استان ها سخت تر بوده و با عدم اطمینان بیشتری همراه است. تحلیل بر اساس این شاخص ها، احتاقتصادی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استان ها همراه با سایر شاخص ها و تحلیل های دقیق تر، شواهد بهتری از فرایند اپیدمی در استان ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.

تحلیل فرایند بیماری در هفته منتهی به 23 خردادماه

بر اساس گزارش اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، در فرایند کشوری بیماری، تغییرات مختصر صعودی مشاهده می گردد. فرایند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در دو استان کرمانشاه و خراسان رضوی دیده شد. فرایند ثبات با تغییرات مختصر در پنج استان خوزستان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و گیلان مشاهده شد. فرایند صعودی یا آغاز پیک در 14 استان هرمزگان، لرستان، کردستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شاقتصادی، قزوین، مرکزی، یزد، البرز، همدان، مازندران، گلستان و کرمان مشاهده شد. به نظر می رسد دو استان آذربایجان غربی و سمنان اخیرا پیک اپیدمی را تجربه نموده اند. در هشت استان زنجان، اصفهان، ایلام، بوشهر، فارس، قم، کهگیلویه و بویر احمد و تهران ناسازگاری داده ها اجازه تحلیل درستی از شرایط اپیدمی را نمی دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی را تجربه نماید. جهت اطلاع از روش کار و اطلاعات بیشتر در خصوص فرایندهای استانی در چند روز اخیر به وب سایت کمیته اپیدمیولوژی کووید -19 به آدرس https://Corona.behdasht.gov.ir مراجعه نمایید.

مرگ ناشـی از کووید -19، مرگـی فراتر از گزارشات روزانـه؟

هزینه انسانی ویروس کرونا با بیش از 7.42 میلیون نفر ابتلا و 414 هزار مرگ در دنیا همچنان ادامه دارد. در نمودار زیر، تصویری از فرایند مرگ ناشی از این بیماری در دنیا به نمایش درآمده است. در اواسط اسفند 1398، کانون دنیای مرگ ناشی از کووید-19 از آسیا به اروپا تغییر یافت و ایتالیا، اسپانیا و انگلیس به کانون های جدید مرگ ناشی از بیماری تبدیل شدند. از اواخر فروردین 1399 بیشترین گزارشات مربوط به ایالات متحده آمریکا بود که در حال حاضر 18 درصد از تلفات دنیای را تشکیل می دهد. اخیراً، آمریکای لاتین و کارائیب، با تقریباً نیمی از گزارش مرگ و میرهای جدید، سهم خود را در متوسط گزارش مرگ افزایش داده اند که بیشترین این مرگ ها در برزیل گزارش شده است.

ایتالیا پس از هفته ها قرنطینه و یک رویارویی سخت با کووید-19، به ساحل آرامش نزدیک شده و میزان مرگ و میرها در این کشور رو به کاهش است. این کاهش، در گزارش شرایط چندین کشور غربی دیگر نیز صادق است. استرالیا با اقدامات زود هنگام، توانست شمار تلفات را از ابتدا پایین نگه دارد. در کشورهایی مانند برزیل، روسیه و هند تلفات روزانه ناشی از کووید-19 در حال افزایش است. ولی نگرانی هایی وجود دارد که مرگ و میرِ مستقیم گزارش شده ناشی از ابتلا به کووید-19، تأثیر واقعی این ویروس بر مرگ و میر در دنیا نباشد. تعدادی از محققین و نشریات، داده هایی را در خصوص مرگ و میر بیش از حد انتظار (اصطلاحی است که در اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی به کار می رود و به تعداد مرگ و میرها فراتر از آنچه که انتظار داشتیم در شرایط عادی ببینیم، اشاره دارد) در سراسر دنیا جمع آوری و تجزیه و تحلیل نموده اند و دریافته اند که آمار تلفات در بعضی از کشورها بیش از 50 درصد، بیشتر از حد معمول سال های قبل است.

این شرایط در شهرها و مناطقی که از مرگ مستقیم ناشی از کووید-19 به شدت آسیب دیده اند، واضح تر است. در استان گواای اکوادور، از ابتدای ماه مارس (11 اسفند 1398)10 هزار مرگ بیشتر از حد عادی اتفاق افتاده است، که بیش از 300 درصد افزایش را نشان می دهد. لندن کشته های بیش از دو برابر را تجربه نموده است و تعداد مرگ و میرهای شهر نیویورک از اواسط ماه مارس (اواخر اسفند 1398) بیش از چهار برابر حد معمول گزارش شده است.

تجارب کشـورهای جهـان در مواجهـه با کووید-19: آرژانتین

آرژانتین کشوری در آمریکای جنوبی، با مساحت 2میلیون و 736 هزار و 690 کیلومترمربع و جمعیت 45 میلیون و 173 هزار و 491 نفر است. موارد کووید-19 در این کشور از تاریخ 13 اسفندماه 1398 گزارش شد. در این کشور تا به امروز 27 هزار و 373 مورد تأییدشده بیماری و 772 مورد مرگ گزارش شده است. بعضی از تجارب و اقدامات اجرا شده در این کشور شامل موارد زیر است:

  • بستن مرزها بر روی غیرشهفرایندان از اواسط اسفند 1398
  • طرح قرنطینه سراسری اجباری و محدودیت خروج از خانه و تمدید این طرح در مناطق درگیر تا 18 خرداد 1399
  • لغو تمام پروازهای تجاری حداقل تا 11 شهرویور 1399
  • اجازه خروج از خانه به مدت حداکثر یک ساعت در یک روز تعطیل خاتمه هفته به نوجوانان و بچه ها زیر 16 سال در بوئنوس آیرس
  • حمایت های اقتصادی و تسهیل قوانین اقتصادیات و عوارض، از جمله کاهش حدود 20 تا 60 درصدی پرداخت اقتصادیات برای مشاغل ارائه کننده خدمات بهداشتی- درمانی
  • معافیت از اقتصادیات واردات کالاهایی چون تجهیزات پزشکی و وسایل حافظت فردی

منبع : ایسنا

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: چمدان
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 95626

به "فرایند صعودی کرونا در 14 استان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرایند صعودی کرونا در 14 استان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید