تکواندو ایران احتیاج به کار تیمی دارد، دیدگاهها باید تغییر کند

به گزارش مجله سرگرمی، علی تاجیک با بیان مطلب فوق به خبرنگاران اضافه نمود: بیست و چهارمین دوره رقابتهای تکواندو قهرمانی دنیا در فاصله یک سال به بازی های المپیک با حضور پرتعداد مدعیان دنیای در بالاترین سطح فنی برگزار گردید و شاهد مبارازت جذاب و دیدنی بودیم در این بین اشاره به بعضی نکات ضروری به نظر می رسد.

تکواندو ایران احتیاج به کار تیمی دارد، دیدگاهها باید تغییر کند

وی ادامه داد: نکته مهم اینکه رئیس کمیته داوران فدراسیون جهانی یک کانادایی کره ای الاصل است که بازیچه دست کمیته برگزاری است. همواره برای میزبان سنگ تمام می گذارد و متأسفانه قوانین هم طوری طراحی شده که جای تفسیر دارد و در طول برگزاری مسابقات تغییر می نماید و بارها در منچستر شاهد این تغییرات بودیم. تغییراتی که معتقدم در جهت منافع میزبان برای کسب مدال های بیشتر بود. به عنوان مثال طبق قانون داور باید در زمانی که دو تکواندوکار بهم نزدیک می شدند، بعد از 3 ثانیه دستور قطع بازی (گالیو) را صادر کند که شاهد بودیم با همین ثانیه ها خیلی بازی شد. دیدار نهایی وزن 73+ کیلوگرم بین انگلستان و چین نیز همین شرایط پیش آمد و تکواندوکار چینی با امتیاز نزدیک به 15 امتیاز 10 اخطاره و شکست خورد. یا مبارزه پای فینال وزن 68- کیلوگرم بین کره و انگلیس که دای هون لی را بازنده کردند.

سرمربی تیم ملی عمان با اشاره به عملکرد تیم ملی کشورمان در رقابتهای جهانی گفت: تیم ایران یک تیم معمولی بود که در اندازه مسابقات جهانی آماده نشده بود. مبارزات تکواندوکاران تیم های کره، چین، انگلستان، کرواسی یا آذربایجان، را مقایسه کنید با اعضای تیم ایران، تکواندوکاران این کشورها با سایر کشورها متفاوت بودند. من چون با مربیان دیگر کشورها در ارتباط هستم می بی نم که با هم مشورت می نمایند. اردوهای مشترک تشکیل می دهند و شرایط را آنالیز می نمایند. نمی توانیم در ایران سر در لاک خود نموده و حتی از متخصصان خوب داخلی استفاده نکنیم و بعد انتظار داشته باشیم قهرمان جهان شویم.

وی ادامه داد: تکواندو ایران احتیاج به کار تیمی دارد تا به شرایط سالهای قبل دست پیدا کند. نمی توان قائم به فرد بود و هر چه صاحب سِمت می گوید اجرا گردد، نتیجه این تفکر همین نتایج ضعیف می گردد. باید یاد بگیرم تیمی کار کنیم و از هر شخص توانمندی که در کشور می تواند به تیم ملی کنک کند، فارق از خط فکری، منتقد بودن یا همسو بودن استفاده کنیم. باید اختلافات را کنار کذاشته و از همه توانمندی ها استفاده کنیم. افراد با تخصص بالا و با تجربه زیاد داریم که یا نادیده گرفته می شوند و یا به قدر کفایت بهره نمی بریم.

دارنده نشان نقره سال 2005 جهان اضافه نمود: سرمربی تیم ملی ایران استاد فریبرز عسکری زمانی استطوره من و خیلی از تکواندوکاران هم نسل من بود که آرزو داشتیم در تمرینات کنار ما باشد. ایشان شاید بخواهد از با تجربه و عنوان داران جهانی و آسیایی کنار خود استفاده کند ولی با اعمال و نظرهایی نتواند این برنامه را اجرا نموده و معذورات داشته باشد.

تاجیک در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اختلاف تکواندوکاران ما با سایر کشورها زیاد نیست، این اختلاف هم شامل آماده سازی جسمانی، روحی و روانی می گردد، آیا برای اینها برنامه ای داشته ایم. به نظر من باید دست مربیان تیم ملی خیلی باز باشد تا از نقطه نطرات تکواندوکاران با تجربه قدیمی استفاده نمایند. تمام تیم های ملی که در جهان مدعی هستند تکواندوکاران قدیمی، مدال دار و با تجربه خود را به عناوین مختلف همراه داشتند. اینها دائم به تیم خود یاری می نمایند ولو با یک کلمه و یا یک جمله، تک تک این مسائل تأثیرات زیادی در شرایط تیم دارد. باید از تمام توان خود در صحنه رقابت استفاده کنیم. در زمان جنگ امام (ره) فرمان ارتش 20 میلیونی صادر و همه به میدان آمدند. اینجا هم همین شرایط را دارد و باید هر چه در توان داریم بکار بگیریم. اینکه من خوشم نمی آید فلان خبرنگار، فلان تکواندوکار، فلان مربی نطراتش تند و با من همراه نیست، یعنی استفاده نکردن از تخصص های مختلف و چنین نتایجی بدست می آید و در صحنه رقابت عقب می مانیم. باید این ظرز تفکر را تغییر دهیم.

وی اضافه نمود: در همین مسابقات جهانی منچستر وقتی در سالن با دوستان خود، رقبای سالهای قبل صحبت نموده و مبارزه فینال وزن ششم را با حضور میلاد بیگی و رضا مهماندوست تماشا می کردیم، می گفنند چرا اینها برای ایران مبارزه نمی نمایند؟ آیا اینها نمی توانند به ایران برگردند؟ خوب این موارد ضعف است و باید این دست مسائل را پوشش دهیم.

ملی پوش پیشین تکواندو ایران ادامه داد: شما توجه کنید، زمانی که رضا مهماندوست در تیم ملی مربی بدنساز بود، برنامه های تمرینی را که در اردو برای ما اجرا می کرد، دائم با اساتید خودش در دانشگاه ها تنطیم می کرد. این اواخر هم که سرمربی شد، با افلاکی و مقانلو در مورد تمام برنامه های تمرینی و آماده سازی با اساتید حرفه ای دانشگاه های مختلف مشورت می کرد، نمونه کار می گرفت، نمونه کار می داد و آنها یاری می کردند. باید با جهانی بیرون ارتباط داشت و این کارهاست که باعث رشد می گردد.

علی تاجیک در انتها گفت: نتیجه تیم ملی در انگلستان به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. رقابتهای کسب سهمیه به زودی شروع می گردد و اگر تمرکز خود را از دست بدهیم و از این نتایج درس نگیریم بازهم به مشکل بر می خوریم و امیدوارم راه حضور و یاری اساتید دلسوز و با تجربه تکواندو برای یاری به کادر فنی باز گردد.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 25027

به "تکواندو ایران احتیاج به کار تیمی دارد، دیدگاهها باید تغییر کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تکواندو ایران احتیاج به کار تیمی دارد، دیدگاهها باید تغییر کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید