خبرنگاران بیرجند گزارش می دهد؛ فرودگاه بیرجند چشم انتظار پروازهای بیشتر، شرکت های هواپیمایی تمایلی به برقراری پرواز ندارند

به گزارش مجله سرگرمی، فرودگاه بین المللی بیرجند یکی از آماده ترین فرودگاه های کشور است، اما شرکت های هواپیمایی تمایل به برقراری پرواز به بیرجند ندارند.

خبرنگاران بیرجند گزارش می دهد؛ فرودگاه بیرجند چشم انتظار پروازهای بیشتر، شرکت های هواپیمایی تمایلی به برقراری پرواز ندارند

به گزارش خبرنگار گروه استان های خبرنگاران از بیرجند فرودگاه ها که مبدا و مقصد مسافرت های هوایی و دروازه ورودی به شهرها و کشورها هستند به عنوان سمبل یک شهر و کشور شناخته می شوند و زیبایی، شکوه، امکانات و معماری یک فرودگاه بیانگر وضعیت اجتماعی فرهنگی و حتی سیاسی آن شهر یا کشور است.

براین مبنا گسترش روز افزون توسعه صنعت حمل و نقل هوایی در دهه اخیر در دنیا، به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه و رشد کشورها مطرح شده و در برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تکنولوژیکی از صندلی ویژه ای برخوردار است .

از این رو می توان گفت، رشد فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در ایران، لزوم جا به جایی سریع مردم و کالاها و در نتیجه افزایش روز افزون تقاضای بخش حمل و نقل هوایی را یک ضرورت اجتناب ناپذیر ساخته است چرا که حمل و نقل هوایی سهم عمده ای در فعالیت تجاری کشورها دارد، به نحوی که غالباً به عنوان یکی از شاخص های رشد اقتصادی مردم است.

بنابراین امروزه توسعه حمل و نقل هوایی با بهبود خدمات فرهنگی و اجتماعی، گسترش فعالیت های اقتصادی، افزایش سطح اشتغال منطقه ای و توسعه گردشگری پیشرفت محسوس تری نیز داشته است.

تأمین کامل زیرساخت های فرودگاه بیرجند

سلامی مدیرکل فرودگاه های استان خراسان جنوبی در مصاحبه با خبرنگارگروه استان های خبرنگاران از بیرجند با بیان اینکه صنعت حمل و نقل هوایی یکی از ابزارهای مهم توسعه است گفت: ایجاد زیرساخت های هوانوردی و حمل و نقل، لازمه توسعه منطقه ای و از ملزومات جذب سرمایه گذار و افراد متخصص شامل پزشکان مجرب، اساتید دانشگاه و صاحبان صنایع است.

وی با اشاره به سیستم های نصب دستگاه ناوبری VOR (زاویه دهنده پروازها) برای تردد ایمن در همه شرایط جوی، نصب چراغ های Simple Approach و PAPI ، احداث ساختمان CCTV و حراست و قرار دریافت فرودگاه بین المللی بیرجند در نوبت دریافت گواهینامه فرودگاهی از ایکائو اضافه نمود: در طول چهار سال گذشته همه احتیاجمندی های فرودگاه در بخش های عملیاتی و تجهیزاتی توسط شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران تامین شده است.

سلامی تصویب طرح توسعه ترمینال داخلی به مساحت 3500 متر مربع، مطالعه و طراحی ترمینال بین المللی پروازهای خارجی، ارتقاء سطح درجه بندی فرودگاه از B1 به A3 در بین فرودگاه های کشور، ارتقاء سطح تشکیلات اداری فرودگاه به اداره کل، تکمیل ساختمان یگان حفاظت هواپیمایی، احداث نمازخانه فرودگاه همراه با محوطه سازی ها و احداث سرویس ها، بازگشایی مسیر جدید فرودگاه از جاده کمربندی زاهدان از دیگر زیرساخت های فرودگاه بین المللی بیرجند است.

مدیرکل فرودگاه های استان خراسان جنوبی،گازرسانی به فرودگاه، احداث و آسفالت پارکینگ خودروها (افزایش تعداد مکان پارک به 3 هزار خودرو)، استانداردسازی مارکینگ باند و سطوح پروازی، نصب کنسول های برج مراقبت پرواز با استفاده از محصول داخلی، احداث هلی پد (محل نشستن هلیکوپتر)، استریپ سازی را از امکانات فرودگاه بیرجند برشمرد.

به گفته وی، پوشش کانال آب های سطحی و ایمن سازی اطراف باند پروازی، احداث ساختمان RCAG در ارتفاعات تقی قنبر، پیگیری و تصویب نصب سیستم یاری ناوبری ILS، پیگیری و تصویب نصب Radar در ارتفاعات باقران و پیگیری ساخت پروژه ساختمان تنها بخشی از پروژه های اجرا شده طی این چند سال است.

سلامی اظهار کرد: اغلب هزینه های فرودگاه سهمی از اعتبارات استانی ندارند و تقریباً همه اعتبارات به وسیله شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران تامین می گردد، همچنین فرودگاه زیرساختی استراتژیک برای کشور محسوب می گردد و هزینه های مرتبط با آن نیز در هر صورت تامین می گردد.

وی در چهار سال حضور خود در استان تا به امروز نزدیک به 400 میلیارد ریال برای تامین زیرساخت های فرودگاه بین المللی بیرجند توسط شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران هزینه شده است و در صورت تامین اعتبار جهت پروژهای احداث ترمینال جدید فرودگاه بیرجند و نصب سامانه راداری شرق کشور تنها برای این دو پروژه اعتباری بالغ بر 700 میلیارد ریال در اواخر امسال جذب می گردد.

آمادگی پذیرش 50 پرواز در شبانه روز

مدیرکل فرودگاه های استان خراسان جنوبی در مورد مسائل فرودگاه بیرجند اضافه نمود: از نظر زیرساختی هیچ گونه مشکل برای برقراری پروازها نداشته و روزانه آمادگی پذیرش تا 50 پرواز در طول شبانه روز را داریم.

سلامی گفت: در صورت صدور مجوزهای لازم توسط سازمان استخدامی کشور و تامین نیروهای متخصص در برخی امور تخصصی آمادگی کامل جهت تبدیل شدن به فرودگاه 24 ساعته را نیز داریم اما باز هم علی رغم کمبود نیرو برای تامین شیفت های شبانه روزی این فرودگاه در عملیات رفت و بازگشت حجاج در امسال و سال گذشته به صورت 24 ساعته به مردم و زائران خدمت گذاری نموده است و رضایت 100 درصدی زائران را در این مدت داشته ایم.

ناوگان کشوری جوابگوی تقاضاهای موجود نیست

سلامی با اشاره به اینکه محدودیت هایی در تامین ناوگان کشور وجود دارد و ناوگان موجود کشور پاسخگوی تقاضای موجود نیست گفت: همان طور که بارها عنوان شده وظیفه فرودگاه ها تامین زیرساخت، تجهیزات ناوبری و یاری ناوبری، ساخت و تجهیز ترمینال ها و باند پروازی برای انجام پرواز امن و ایمن است که در این سال ها اداره کل فرودگاه های استان به وظیفه خود عمل نموده و به صد درصد اهداف معین شده خود رسیده است.

مدیرکل فرودگاه های استان خراسان جنوبی یاد آور شد: از تعداد پروازهای باطلی اعلام شده توسط شرکت های هواپیمایی هیچ کدام به دلیل کمبودی در زیرساخت های فرودگاه لغو نشده اند و علت اصلی لغو این پروازها شرکت های هواپیمایی که مستقیماً زیر نظر سازمان هواپیمایی کشور، هستند.

وی ادامه داد: با همه این موارد باز هم این اداره کل به جهت تکریم و خدمت به ارباب رجوع مکاتبات فراوانی با تمامی شرکت های هواپیمایی فعال در کشور و همچنین سازمان هواپیمایی کشوری داشته و تمام سعی خود را نموده تا بتوانیم این مشکل را رفع سازد.

سلامی در مورد لغو پروازها در بسیاری از فرودگاه های کشور از جمله فرودگاه بیرجند اضافه نمود: در کشور تعداد 17 شرکت هواپیمایی وجود دارد که امور مربوط به حمل و نقل هوایی را انجام می دهند که به دلیل تحریم های ظالمانه، مسائلی در این چند سال دامن گیر این شرکت ها شده است.

همچنین تعداد 250 فروند هواپیما در کشور موجود است که حدود 52 درصد از این تعداد به دلیل عمر بالا دچار نقص فنی و تعداد زیادی زمین گیر هستند و یا به دلیل تحریم ها در انتظار خرید قطعه بوده و امکان پرواز ندارند و همین امر موجب شده با کمبود شدید هواپیما در ناوگان هوایی روبه رو شویم و از آن طرف هم شرکت های هواپیمایی با وجود این مسائل و کمبودها تنها در صورتی که این تضمین را داشته باشند که متضرر نمی شوند حاضر به همکاری می شوند.

مدیرکل فرودگاه های استان خراسان جنوبی ادامه داد : شرکت های هواپیمایی عمدتا خصوصی هستند و مالکیت هواپیماها را در اختیار دارند و عمده هواپیماهای شرکت ها در تهران مستقر است و صرفا اقدام به پرواز فرودگاه های استان ها می نمایند و مجددا در تهران اسکان می یابند و همان طور که بارها در نشست های خبری، جلسات با مسئولان استان مطرح نموده ایم.

سلامی با بیان اینکه تاسیس ایرلاین به مرکزیت بیرجند، خرید هواپیما توسط استان و سپردن عملیات آن به شرکت های هواپیمایی فعال، ادامه داد: اعطای تسهیلات به شرکت های هواپیمایی و اخذ تعهد محکم و دقیق با هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران برای بیس کردن پرواز در استان، استفاده از ظرفیت چارتری در استان و تشکیل کارگروه ویژه برای افزایش پروازها با حضور تمامی متخصصان و صاحب نظران را از راهکارهای مهم در برقراری یک پرواز منظم و بدون هیچ گونه باطلی مرکز استان است.

بعد از مصاحبه با مدیر کل فرودگاه بین المللی بیرجند به سراغ چند آژانس هواپیمایی رفتیم تا از زبان آژانس های هواپیمایی دلایل عدم تمایل شرکت های هواپیمایی به برقراری پرواز به بیرجند را جویا شویم.

هزینه بر بودن خدمات هندلینگ

شرکت های خدمات زمینی فرودگاهی به شخص حقوقی اطلاق می گردد که از سازمان هواپیمایی پروانه بهره برداری در یک یا چند فرودگاه را دریافت داشته و تصدی امور اداره، نگهداری و بهره برداری خدمات زمینی فرودگاهی را به عهده دارد.

نوع فعالیت شرکت خدمات هندلینگ مبنی بر ارائه تأمین، تعمیر و نگهداری وسایل و تجهیزات، تأمین نیروی انسانی مجرب، جابه جایی مسافر و بار ورودی و خروجی از هواپیما به پایانه و بالعکس، سوار و پیاده کردن مسافر، تخلیه و بارگیری، انجام تشریفات مسافر ورودی و خروجی پایانه ها، قبول و پذیرش بار خروجی و تحویل بار ورودی به صاحب بار، جابه جایی و راهنمایی تجهیزات مورد احتیاج هواپیما جهت خدمت رسانی، نظافت هواپیما، است.

وقتی از دلایل همکاری نکردن شرکت های هواپیمایی با فرودگاه از این آژانس ها پرسیدم مدیران آژانس ها در مصاحبه با خبرنگار گروه استان های خبرنگاران از بیرجند ؛ همه متفق به یک نظر بودند که ارائه خدمات فردگاهی برای شرکت های هواپیمایی به صرفه نیست و شرکتی تقبل نمی کند که این هزینه ها را برای یک شرکت هواپیمایی دیگر هم انجام دهد.

از سوی دیگر مدیران این آژانس ها معتقد بودند اکثر پروازهای بیرجند مأموریت های اداری بوده است و از زمانی که این مآموریت ها کم شده، پروازها با کمبود مسافر روبرو شده است.

به همین دلیل زمانی که شرکت های هواپیمایی با نبود مسافر رو به رو شدند در نتیجه برای این شرکت ها صرفه اقتصادی نداشت که سرمایه گذاری نمایند.

گزارش از اکبرآبادی

س

پرنده پارسی: پرنده پارسی: آخرین اخبار و مقالات خبری و تحلیلی

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 5366

به "خبرنگاران بیرجند گزارش می دهد؛ فرودگاه بیرجند چشم انتظار پروازهای بیشتر، شرکت های هواپیمایی تمایلی به برقراری پرواز ندارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران بیرجند گزارش می دهد؛ فرودگاه بیرجند چشم انتظار پروازهای بیشتر، شرکت های هواپیمایی تمایلی به برقراری پرواز ندارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید