معرفی تعدادی از معروف ترین غذاهای گوا
به گزارش مجله سرگرمی، گوا (Goa) ایالتی بی مثال در بخش غربی کشور هند است. این منطقه از هند سالهای بسیاری تحت سلطه کشور پرتغال بوده و بدین سبب، فرهنگ مردم ترکیبی از فرهنگ هندی و پرتغالی است. جذابیت های طبیعی و حضور مکان های تاریخی، گوا را به یکی از شهرهای محبوب هند تبدیل کرد. در سفر به هر نقطه از جهان در کنار طبیعت و مکان های معروف، فرهنگ غذایی و نوع آشپزی از دیگر جذابیت های آن منطقه است. غذاهای هندی با طبع گرم و تند در تمام جهان شناخته شده اند و هواداران بخصوصی دارند. در گوا با توجه به پیشینه تاریخی، سبک غذایی منطقه نیز تحت تاثیر حضور کشور پرتغال قرار گرفته است. غذاهایی که در گوا سرو می شوند، ترکیبی منحصر بفرد از طبع گرم و پر از چاشنی هستند؛ ترکیبی کم نظیر از غذاهای هندی و غذاهای پرتغالی. تنوع بی نظیر، عطر و طعم بهترین غذاهای گوا هر گردشگری با هر سلیقه غذایی را متعجب می نماید. در مطلب غذاهای محلی گوا با ما همراه شوید تا کمی از معروف ترین غذاهای گوا برایتان سخن بگوییم.
سورپوتل (Sarapatel)
سورپوتل یک غذای اصیل پرتغالی بوده که امروزه در مناطق ساحلی گوا سرو می گردد؛ غذای گوشتی که با استفاده از جگر گوسفند یا گوشت گاو تهیه می گردد. چاشنی این مورد از بهترین غذاهای گوا سیر و پیاز فراوان بوده و بیشتر در وعده ناهار یا شام آماده می گردد.
سامراچی کدی (Samarachi Kodi)
سامراچی یکی از غذاهای محلی گوا بوده که هم به صورت کاملا گیاهی و هم بصورت گوشتی سرو می گردد. مواد اصلی این غذا شیر نارگیل، ادویه کاری، گوجه فرنگی و پیاز بوده که در صورت تمایل از میگوی تازه و میگوی خشک شده یا گوشت اردک نیز در پختش استفاده می گردد. در کنار این غذا از ترشی و برنج استفاده می نمایند. سامراچی نیز یکی دیگر از بهترین غذاهای گوا بوده که بیشتر آن را در فصل بارش باران های موسمی می خورند.
ببینکا (Bebinca)
ببینکا یا ببیک نوعی پودینگ سنتی هندی-پرتغالی بوده و از 7 لایه تشکیل شده است. مواد تشکیل دهنده این دسر خوشمزه شامل آرد، شکر، زرده تخم مرغ، شیرنارگیل و کره آب شده هستند. این دسر به خصوص در ایام کریسمس سرو شده و طعم و عطر بی نظیرش آن را به دسری بسیار پرطرفدار تبدیل کرده است.
مرغ ژاکوتی (Chicken Xacuti)
یک نوع مرغ کاری لذیذ و خوش طعم که با هر مدل نان هندی و یا برنج سرو می گردد. در تهیه این مورد از معروف ترین غذاهای گوا از ادویه های عجیب و غریب همچون فلفل قرمز کشمیر، دانه های خشخاش، ستاره انیس، زنجبیل و زردچوبه استفاده می گردد. مرغ ژاکوتی را اغلب برای شام سرو می نمایند و طعمی بی نظیر دارد.
خرچنگ ژاکوتی (Crab Xacuti)
همچون مرغ ژاکوتی این غذا نیز با همان ادویه ها طبخ شده و به جای گوشت مرغ از گوشت خرچنگ استفاده می نمایند.
میگوی ژک ژک (Prawns Xeque Xeque)
میگوی ژک ژک یک غذای بسیار لذیذ با عطر و طعم خوش نارگیل است. شیرنارگیل، نارگیل، گوجه فرنگی، پیاز، فلفل سبز تند و زنجبیل مواد تشکیل دهنده این مورد از غذاهای محلی گوا هستند.
پراد (Perad)
خوراکی شیرین و لذیذ مخصوص روزهای کریسمس که در آن از میوه مخصوص گوانی استفاده می گردد. به این دسر شیرینی پنیر گوانی یا پراد می گویند. طعم و مزه آن آنقدر خوشمزه بوده که با خوردن یک تکه از آن سیر نخواهید شد.
کاریه ماهی (Xitti Kodi)
کاری ماهی بخش اصلی از رژیم غذایی در گواست. این ماهی با ادویه های گوناگون و نارگیل طبخ می گردد. از انبه خام نیز برای افزودن طعم تند و تیز استفاده می نمایند. این مورد از معروف ترین غذاهای گوا همراه با برنج سرو می گردد. برنج، ماهی و نارگیل مواد اصلی اغلب غذاهای این منطقه بوده و کمتر غذایی را در این منطقه به خوشمزگی آن میتوان یافت.
ماهی شکم پر (Fish Recheado)
ماهی شکم پر بسیار لذیذ و معطر بوده که در اصل نوعی غذای پرتغالی هست. این مورد از بهترین غذاهای گوا با ادویه فراوان ماسالا، پیاز، فلفل تند قرمز و کاری مزه دار می گردد.
مرغ کافریل (Chicken Cafreal)
مرغ کاری پخته شده با سبزی گشنیز، فلفل سبز تند و سرکه است. مرغ با اویه های گرم همچون زنجبیل و سیر طعم دار می گردد.
آمبوت تیک کوسه (Shark Ambot Tik)
غذایی پرادویه و شور برگرفته از یک غذای پرتغالی است. در این غذا از ماهی بدون استخوان ترجیحا کوسه ماهی و فلفل قرمز فراوان بهره می برند.
سوراک (sorak)
سوراک یکی از غذاهای محلی گوا بوده که هواداران بسیاری دارد. طبق رسومات گذشته، این غذا را بیشتر در فصل باران های موسمی سرو می کردند، چرا که در زمان بارش باران امکان صید ماهی وجود نداشت. این غذا همچون دیگر غذاهای گوا، همراه با ادویه کاری فراوان، گوجه فرنگی، پیاز، نارگیل طبخ می گردد.
خاطه خاطه گوانی (Goan Khatkhate)
ترکیبی شگفت انگیز و خوش طعم از سبزیجات بخار پز که در مراسم های خاصی چون جشن های عروسی سرو می گردد. از سبزیجاتی چون لوبیا سبز، هویج، ذرت و سبزیجات خاص منطقه گوا به همراه ادویه کاری، ماسالا، فلفل تند قرمز و نارگیل در طبخ این غذا استفاده شده و در هنگام سرو کمی روغن معطر روی غذا می ریزند.
پاتالئو (patoleo)
غذایی شیرین که مواد تشکیل دهنده آن را در برگ زرچوبه می پیچند و می پزند. مواد میانی این غذا شکر زرد، نارگیل رنده شده و برنج هست.
ساناها (Sanna)
کیک برنجی اسفنجی لذیذ که مخصوص گوا بوده و با شیرنارگیل و برنج محلی ترکیبی بی نظیر و معطر را بوجود می آورد. این کیک برنجی به تنهایی یا در کنار هر مدل غذای دیگر سرو می گردد.
منبع: همگردیkashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی
nfliri.ir: مجله نیلوفری | مجله خبری تحلیلی نیلوفری
bushehrherfa.ir: مجله بوشهری ها، وبلاگ بچه محل های بوشهر