مرغ های سربی یا آنتی بیوتیکی!
به گزارش مجله سرگرمی، روزنامه جام جم: اغلب در مورد مرغ های بسته بندی از گوشه و کنار اخبار ضد و نقیضی منتشر می گردد. تعدادی از این خبرها شایعه و کذب محض، اما بعضی موضوعاتی است که باید صحت و سقم آن مورد آنالیز قرار گیرد. با توجه به مطالبی که در مورد آلودگی مرغ های بسته بندی به سرب و بعضی آنتی بیوتیک ها مطرح است و باورهایی که در مورد مرغ های طعم دار و منجمد و تاریخ گذشته در میان مردم و در شبکه های مجازی در حال انتشار است با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش گفت وگویی انجام دادیم.
چندی پیش خبری در خصوص آلودگی مرغ ها به سرب منتشر و از آن موقع تا به امروز باعث نگرانی بسیاری از خانواده ها شده است. دکتر دباغ مقدم می گوید این که گفته می گردد مرغ ها آلوده به مقداری سرب هستند احتیاج به اثبات دارد. واقعیت این است که سرب می تواند از محیط جذب بدن مرغ گردد و اگر آلودگی احتمالی وجود داشته باشد در مرغداری هایی است که در کنار بزرگراه ها، فاضلاب های صنعتی و کارخانجات شیمیایی احداث شده اند. به این واسطه مرغ ها با آشامیدن آب حاصل از این فاضلاب ها، به سرب و دیگر فلزات سنگین آلوده می شوند.
البته احتمال انتقال سرب به وسیله دان مرغ که در خاک های آلوده به سرب پرورش یافته هم وجود دارد که باید آزمایش های مختلف انجام و وجود آن اثبات گردد. خانواده ها در خصوص آلودگی مرغ به سرب نباید نگران باشند، زیرا دامپزشک سلامت مرغ ها را پیش از انتقال به کشتارگاه و دو بار پس از آن طی مراحل مختلف آنالیز و اگر مورد مشکوکی وجود داشته باشد آزمایش های لازم انجام می گردد.
صحت باقیمانده آنتی بیوتیک در مرغ ها
مدت زمان زیادی طول کشید تا اکثر خانواده ها پذیرفتند که به دلیل نداشتن صرفه مالی از هورمون برای مرغ ها استفاده نمی گردد. حال بحث وجود باقیمانده های آنتی بیوتیک در مرغ و مقاومت دارویی که در بدن مصرف نماینده ایجاد می نماید خانواده ها را جویای دانستن صحت و سقم این موضوع نموده است. این متخصص می گوید طبق تحقیقاتی که اخیرا روی تعدادی از مرغ ها و تخم مرغ های موجود در بازار اجرا شده بیانگر استفاده نادرست تولیدنمایندگان از آنتی بیوتیک ها و وجود باقیمانده های آنتی بیوتیک در این محصولات است که برخلاف باور اغلب خانواده ها این ترکیبات با دور ریختن آب پخت اولیه مرغ ها به مدت پنج تا ده دقیقه و استفاده از هویج و سایر سبزیجات حذف نخواهد شد و پایش دائمی محصولات پروتئینی از سوی سازمان های ذی ربط به منظور احراز سلامت آن برای مصرف نماینده لازم است.
دل و سنگدان مرغ را بخوریم؟
کلیه و کبد (جگر سیاه) دو عضو سم زدای بدن جهت دفع سموم و داروهای مصرفی است و بر اساس مطالعات اجرا شده، چون در بسیاری از مرغداری های صنعتی دوره های منع مصرف مرغ بعد از تجویز داروهای مختلف مانند آنتی بیوتیک ها رعایت نمی گردد و مقدار زیادی از این داروها در جگر مرغ باقی می ماند، مصرف آن چندان توصیه نمی گردد. اما مصرف دل و سنگدان مرغ مشکل خاصی نداشته و می توان آن را مصرف کرد.
سلامت مرغ های طعم دار
بعضی خانواده ها بر این باورند مرغ هایی که در بعضی فروشگاه ها و سوپر گوشت های بزرگ قطعه بندی، تکه و طعم دار می شوند از انواع مرغ های بی کیفیت و تاریخ گذشته هستند. دکتر دباغ مقدم می گوید از نظر قانونی اگر هر مرکز یا فروشگاهی بخواهد فرآوری خاصی روی گوشت و مرغ انجام دهد باید مجوز فرآوری گوشت از سازمان دامپزشکی کشور را داشته و یک دامپزشک ناظر هم در آن فروشگاه حاضر باشد. در غیر این صورت خرید گوشت و مرغ طعم دار یا فرآوری شده از این فروشگاه ها را توصیه نمی کنیم.
مرغ وایتکسی!
گاهی در بعضی وب سایت ها اخباری مبنی بر سفید کردن بدن مرغ ها با وایتکس منتشر می گردد. به گفته عضو هیات علمی دانشگاه تا زمانی که مرغ ها بدون بسته بندی عرضه می شدند بعضی عرضه نمایندگان اقدام به سفید کردن مرغ با وایتکس می کردند، چون اغلب خانواده ها مرغی را تازه تر و بهتر می دانستند که پوست سفیدتری داشته باشد که البته مصرف وایتکس در مقادیر کم نه موجب بیماری می گردد و نه از ارزش غذایی مرغ می کاهد. خوشبختانه این روزها که مرغ به صورت بهداشتی و در بسته بندی به دست مصرف نماینده می رسد هیچ نگرانی خاصی در خصوص مصرف این نوع ترکیبات وجود ندارد.
مرغ گرم یا منجمد؟
با توجه به سیاست تنظیم بازار و ورود تعدادی مرغ های منجمد وارداتی به برنامه غذایی، این پرسش مطرح است که آیا می توان به این مرغ ها اعتماد کرد. این متخصص می گوید هر فرآورده و محصول گوشتی که بخواهد وارد کشور گردد تحت نظارت سازمان دامپزشکی قرار می گیرد و از نظر سلامت و کیفیت قابل اطمینان هستند و در صورتی که مرغ های منجمد به خوبی فرآیند انجماد را طی نموده باشند در مقایسه با مرغ های گرم از جهت ارزش تغذیه ای تفاوت چندانی ندارند.
این مرغ ها خوراک دام هستند
با ورود مرغ های منجمد به بازار بعضی اقدام به خرید تعداد زیادی مرغ و ذخیره سالانه آن در فریزر می نمایند با این تصور که مرغ های منجمد با گذشت تاریخ مصرف فاسد نمی شوند. به گفته دکتر دباغ مقدم، فسادپذیری مرغ از گوشت قرمز بالاتر است و مرغ گرم یا منجمد پس از گذشت تاریخ مصرف مندرج روی بسته بندی غیرقابل مصرف می شوند و در مواردی که دچار فساد میکروبی نشده باشند تنها برای خوراک دام قابل مصرف هستند.
منبع: برترین هاعینک گوچی: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان